Hjælp til almindelige IT-problemer

Tjek at strømkabel er korrekt forbundet fra computeren til strømstikket i væggen. Er strømstikket på væggen tændt? Er tænd/sluk-knappen bag på computeren tændt?

Hvis computeren fryser fast, tryk på tasterne CTRL + Alt + Delete. Vælg Jobliste og luk det program, som ikke svarer og formentlig er skyld i problemet. Hvis du slet ikke kan få liv i computeren, er det bedste du kan gøre at slukke den ved at holde tænd-/slukknappen nede i cirka 5 sekunder.

På mange pc’er kan du starte i fejlsikret tilstand ved at holde F8-tasten nede, så snart du har tændt computeren. I fejlsikret tilstand startes Windows med kun de mest nødvendige drivere og filer. filer og drivere. Hvis dit problem udebliver i fejlsikret tilstand, er standardindstillinger og de grundlæggende drivere derfor ikke årsag til problemet. Ved at udelukke fejlkilder, kan det være nemmere at finde løsningen på problemet.

Du bør altid lukke ordentligt ned for din computer via Windows eller Mac OS. I værste fald kan du beskadige filer, hvis du blot slukker på computerens tænd-/sluk-knap eller på stikkontakten.

Sørg for, at din computer har adgang til internettet. Hvis du kan modtage, men ikke sende e-mails, skal du undersøge, om den udgående postserver (SMTP-server) er sat rigtig op. Du kan i mange tilfælde finde de rigtige oplysninger på din internetudbyders hjemmeside.

Du skal som minimum have et antivirus- og antimalwareprogram installeret. Du kan som regel nøjes med gratis sikkerhedsprogrammer, men vælger du et betalingsprogram, kan du få alle sikkerhedsfunktioner samlet i ét program. IT-Hjælpen hjælper dig gerne med at vælge den bedste løsning til dit behov.